Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Puturi absorbante
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Puturile absorbante sunt tipurile de lucrari realizate cu scopul de a atrage o anumita cantitate de apa din diferite surse externe, respectiv: instalatia pompelor de caldura, apele obtinute din precipitatii ÅŸi nu in ultimul rand drenajul altor ape cu scopul colectarii ÅŸi drenarii naturale.
In general, puturile absorbante sunt utile in cazul in care evacuarea zilnica a apelor produse de precipitatii nu se realizeaza cu ajutorul unor ÅŸanturi, avand in vedere ca aceste lucrari de foraj au o permeabilitate suficient de mare pentru a le colecta ÅŸi a drena in mod natural.
in cazul in cazul puturilor absorbante forarea se realizeaza pana la nivelul unei panze freatice acvifere. Resursele acvifere gasite la o anumita adancime forata trebuie cooptate, astfel incat putul absorbant sa poata retine cat mai multa apa.
Sunt cazuri in care anumite persoane doresc puturi absorbante la o adancime specifica, dar in lipsa unei panze freatice bogate, nu este decat o gaura tubata in pamant, fara sa-ÅŸi implineasca scopul. Putul absorbant va tine volumul tubulaturi, dar in scurt timp se va deteriora.
Cum intretinem lucrarile puturilor absorbante?
Lucrarile de foraj in cazul puturilor absorbante trebuie intretinute in permanenta cu mare atentie, astfel incat o evaluare periodica a functionalitatii acestora este absolut necesara pentru a putea gasi probleme existente in functie de fiecare caz in parte. insa de acest proces trebuie sa se ocupe o echipa de specialist, care ai deja o experienta considerabila, pentru a va asigura servicii eficiente ÅŸi de durata.
Important este sa se utilizeze materiale de cea mai buna calitate, care ofera garantia unor lucrari pe termen lung, eficiente ÅŸi impecabile. De altfel, in cazul puturilor absorbante, echipa de lucru utilizeaza tuburi din beton armat ÅŸi nearmat cu dimensiuni variate, cuprinse in general intre 300×1000 ÅŸi 1000×1000. Capacitatea de absorbtie a apei al unui put absorbant difera I functie de lucrare, daca luam in calcul adancimea de forare, ÅŸi caracteristicile geografice ale zonei de exploatare.
Debitul existent intr-un put absorbant poate sa inceapa de la 500 l/h ÅŸi poate sa ajunga pana la 3000 l/h. insa exista ÅŸi cazuri in care putul absorbant poate capta cantitati foarte mari, care de regula depaÅŸesc 5000 l/h, dar asta se intampla in cazul exceptionale. Capacitatea de captare al unui put absorbant difera in functie de adancimea la care este forat ÅŸi bineinteles de zona geografica.
Un put absorbant poate capta debite incepand cu 1000 litrii pe ora ÅŸi pana la 4000 litrii pe ora. Exista ÅŸi situatii exceptionale in care un put de absoarbere poate cumula ÅŸi cantitati mult mai mari de apa de peste 4000 de litrii pe ora, dar in cazuri izolate.
De asemenea, un put absorbant trebuie forat pana la o panza freatica acvifera, iar odata ajuns in panza freatica filtrul trebuie adaugat pentru ca acel absorbant sa poata retine un debit de apa cat mai mare. Forajele sunt executate atat la adancime mare, cat ÅŸi la adancime medie, atat manual, cat ÅŸi mecanizat in cazul puturilor absorbante prin utilizarea unei tubulaturi de calitate superioara.
De asemenea, preturile in astfel de proceduri sunt de regula avantajoase ÅŸi adaptate in functie de bugetul fiecarei persoane in parte ÅŸi a fiecarui caz cu care echipa se confrunta.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
28.09.2019
Recomand
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%