Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Piloti forati si piloni de sustinere
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
In ceea ce priveste constructiile suntem realmente indreptatiti sa spunem faptul ca aceeasi structura din beton armat poate functiona in pamant in doua feluri: ca piloti forati si piloni de sustinere:
Pilotii forati isi obtin stabilitatea datorita suportului capatului structurii de pe pamantul incompresibil;
Pilonii de sustinere ofera stabilitate datorita factorilor de rezistenta a solului la varful acestuia si frecarea solului cu peretii laterali ai gramezii.
Insa in general, diferenta consta in lungimea santului din beton armat. Suporturile, care functioneaza ca piloni de sustinere, sunt in general de lunga durata, si asta pentru ca punctul lor trece printr-un strat de sol de suprafata cu densitate scazuta si se sprijina pe un pamant incompresibil de inalta densitate.
Pilotii forati sunt situati in straturile superficiale ale solului, desi stabilitatea unor astfel de piloti se realizeaza intr-o maniera combinata si anume: de la rezistenta la varf si frecare a peretilor, fiabilitatea generala a pilotilor forati este mai mica.
Compactarea suplimentara a solului
Eficientizarea generala consta in stabilitatea generala a fundatiei, astfel incat pilotii forati si pilonii de sustinere sunt adesea instalati, cu ajutorul metodei cu pile de ardere, adica 3-6 piloti in imediata apropiere unul de celalalt. In functie de amplasare, se obtine o compactare suplimentara a solului intre stalpi. Drept urmare, creste rezistenta solului in cazul pilonilor forati, iar sarcina medie pe pilonul de sustinere scade considerabil.
Forma sectiunii;
- Metoda de intarire (longitudinala si longitudinala-transversala);
-v Soliditate (solida si prefabricata).
- In functie de sectiunea transversala, exista trei tipuri de piloti:
- Piloti patrati (inclusiv structuri patrate cu o cavitate rotunda);
- Dreptunghiulari;
- Circulari.
Unde sunt utilizati pilonii forati?
Pilotii forat sunt utilizati doar in anumite locuri, precum:
In cazul unor fundatii: Pilotii forati se dovedesc a fi extrem de eficienti in momentul in care necesara sustinerea unor sarcini majore si se pot folosi de asemenea, pentru consolidarea fundatiilor in aproape toate tipurile de teren.
In consolidarea unor excavatii adanci in zonele urbane
In consolidarea terenurilor: iar aici trebuie sa mentionam faptul ca pilotii forati previn alunecarea terenurilor si protejeaza lucrarile de consolidare a acestora
In ceea ce priveste infrastructura, pilotii forati sunt utilizat in constructia tunelurilor, a soselelor, podurilor sau a digurilor.
Forma acestor piloti forati este fie patrata, fie cilindrica, iar din punct de vedere al lungimii trebuie sa fie suficient de mari astfel inca sa permita transferul sarcinilor componente constructiei, catre teren. De asemenea, pilotii forati sunt de doua tipuri: piloti forati din beton si piloti forati din beton armat.
Insa in functie de efectului pe care il au asupra terenurilor, acestia se clasifica in piloti forati de dislocuire si piloti forati de indesare. Cei de dislocuire sunt implementati dura forarea unei gauri si indepartarea unui volum de pamant egal cu cel al pilotului ce urmeaza a fi inserat sau prin insurubare, iar cei prin indesare sunt introdusi in sol prin metode mecanice precum: presare, batere, vibrare, ceea ce determina o compactare a straturilor de pamant aflate in vecinatatea executarii lucrarii.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
24.09.2019
Ne-au forat puțul pentru alimentat casa! O echipa foarte corecta ne-au forat puțul ca la carte! Mulțumim pentru puțul din ludus
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%