Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Foraje puturi mecanizate
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Fantani si foraje puturi mecanizate: apa disponibila in gradina
Legea autorizeaza toate persoanele sa dispuna in mod liber de apa din surse subterane prezente sub pamantul lor. Pentru aceasta, este inca necesar sa o gasesti, sa definesti ce tip de fantana sa construiesti si sa efectuezi pasii necesari.
Inainte de a alege sa faci o fantana sau un put in casa ta, trebuie sa stabiesti daca solul este potrivit pentru constructia sa. Observarea atenta a imprejurimilor poate fi uneori suficienta pentru a fi sigur. Infiltrarea in pivnita, prezenta cailor navigabile in apropierea casei sau a vecinilor care au instalat ei insisi o fantana, iti va oferi confirmarea prezentei apelor subterane. Ca si companie de foraje puturi mecanizate vom putea, de asemenea, sa efectuam studii pentru a gasi apa. Pe scurt, cautarea apei este o chestiune de specialisti, chiar de credinta.
Forarea mecanizata de puturi este un proces prin care se creaza o gaura verticala cu dimensiuni variabile in scoarta terestra pentru extragerea unei resurse naturale. Metoda de foraj depinde de natura si de adancimea straturilor traversate si trebuie adaptata solului existent in zona.
Fantana traditionala sau forajul mecanizat
Exista diferite tipuri de fantani. In general, se face un amestec intre „fantana traditionala”, numita si fantana sapata, si un foraj.
Fantana traditionala
Fantana traditionala, din zidarie si gasita pe terenul unor case vechi, este o fantana putin adanca construita pentru a colecta in principal apa de suprafata. Principiul sau consta in colectarea apei de ploaie, care, prin infiltrarea in sol, va umple fantana prin peretii permeabili ai structurii. Acest tip de put este inca fezabil, dar tehnicile de constructie au evoluat foarte mult: Inainte, fantana traditionala a fost construita manual, in piatra. Acum se folosesc foraje puturi mecanizate cu adancime pana la 100 m si folosim duze de ciment care pot fi coborate in timpul sau dupa saparea putului. Duzele au gauri care vor permite scurgerea apei pana la fundul putului.
Principalele avantaje ale acestui tip de fantana: nu este necesar sa se sape foarte adanc pentru a colecta apa, intre 7 si 8 metri, pentru o fantana traditionala buna. In plus, apa nu este adanca, o pompa de suprafata, un echipament mai economic decat pompele de foraj, va fi suficienta. Cu toate acestea, un dezavantaj este ca acest tip de put nu poate fi utilizat pe toate tipurile de terenuri, deoarece anumite caracteristici ale solului nu permit infiltrarea apei de ploaie.
Forajul mecanizat
O alta tehnica este forarea. Principiul este complet diferit. Producem o structura cu un diametru mult mai mic, aproximativ 200 la 250 mm, iar tuburile din PVC sunt coborate pentru a captura resursele subterane, cum ar fi venele de apa, raurile subterane sau panza freatica. Forarea face posibila obtinerea unui debit de apa mult mai mare, deoarece vom cauta in profunzime. Marea diferenta dintre o fantana si un foraj este in esenta diametrul, adancimea si cantitatea de apa pe care o vom putea exploata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
05.07.2022
Forte multumiți de echipa și utilajele care le au in dotare
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%