Pentru a fora o fanta de apa, este necesar un echipament alimentat. Aceasta are rolul de a creste viteza si adancimea maxima care poate fi atinsa. Bineinteles ca, realizarea acestor tipuri de servicii se executa intotdeauna cu ajutorul unor echipamente de lucru adecvate si experienta unei echipe de profesionisti. Exista multe detalii si multe aspect importante pe care numai cei care se ocupa de ani buni cu acest tip de proiecte le pot cunoaste si le pot pune in aplicare intr-un mod eficient. intocmirea documentatiei necesare inceperii lucrarilor, identificarea structurii solului, executia forajului, montarea tubulaturii si a instalatiilor necesare exploatarii sunt doar cateva dintre etapele pe care doar expertii le pot efectua.
Asadar, pentru a avea certitudinea ca se va realiza un foraj adecvat si ca veti avea parte de o sursa de apa economica si de calitate puteti apela la o companie specializata in acest domeniu. Prin experienta acumulata de-a lungul anilor de activitate si a lucrarilor realizate, o companie specializata va poate garanta cele mai bune foraje puturi de apa.
Tipuri foraje puturi de apa
De asemenea, exista 3 tipuri de foraje puturi apa:
Foraje puturi apa de adancime medie, minimul fiind de 15 0m iar maximul fiind de 300 m;
Foraje puturi apa de adancime mare, minimul fiind de 300 m iar maximul fiind de 3000 m;
Foraje puturi apa de adancime mica, cu minimul fiind de 1 m iar maximul fiind de 150 m.
Cea mai buna solutie pentru a dispune de o astfel de sursa de apa este apelarea la o firma specializata in realizarea de astfel de forari. Nu oricine dispune de echipamentele si de experienta necesara realizarii acestui tip de lucrari. Doar o companie specializata va poate ajuta in ceea ce priveste realizarea intregului proces trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte importante precum:
- efectuarea studiilor si masuratorilor necesare realizarii lucrarii;
- oferirea de consultanta si de alternative pentru adoptarea celei mai bune solutii, in cel mai bun raport calitate-pret;
- intocmirea documentatiei pentru executarea putului;
- obtinerea tuturor autorizatiilor si avizelor necesare inceperii lucrarilor si exploatarii sursei;
- realizarea proiectului de forare;
- executia lucrarii de foraj;
- realizarea lucrarilor de mentenanta a putului.
Important este sa retineti faptul ca apa din prima panza freatica nu intra in discutie in nici un caz, a doua panza este si ea inca cu impuritati, astfel incat doar cea de-a treia panza freatica este cea buna pentru consum. Din cauza agriculturii si a ploilor acide, toate panzele freatice de suprafata din tara noastra sunt infestate cu nitrati peste limitele admise. Motiv pentru care puturile forate la adancimi medii si mari sunt ideale pentru a obtine apa potabila. De asemenea, nu trebuie confundate fantanile sapate la adancimi mici, cu puturile sapate la adancimi medii si mari care capteaza cel putin al doilea strat.
Sunt anumite detalii importante de care trebuie sa tineti cont in orice etapa al intregului proces de forare a puturilor de apa, iar acest lucru este necesar in vederea realizatii unei lucrari eficiente si de lunga durata.