Logo
0761.054.651
Denisipari Foraje Puturi .RO
Adevaratii specialisti in foraje puturi
Home Servicii foraje puturi Foraje pompe geotermale

Foraje pompe geotermale

Pentru lucrari de foraje puturi si denisipari sunati la 0761.054.651. Doar pentru lucrari de curatare si adanciri fantani sunati la 0753.684.196.
Review-uri 0.0 (0 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)

Foraje pompe geotermale


Forajele pentru pompe geotermale sunt una sau mai multe gauri adanci in pamant. Adancimea de foraje pompe geotermale se calculeaza in functie de puterea pompei de caldura instalata si de alti parametri. Se pot folosi atat foraje pompe geotermale verticale, cat si foraje inclinate. Principiul de functionare al sistemului de incalzire bazat pe utilizarea geotermalei se bazeaza pe diferenta de temperatura de pe suprafata pamantului si de la fundul putului forat. De regula, in adancurile suprafetei terestre se mentine o temperatura constanta de 10 grade Celsius pe tot parcursul anului. Diferenta de temperatura va permite pompei de caldura sa extraga caldura din sol si sa incalzeasca incaperea iarna. In timpul verii, pompa de caldura functioneaza invers, extragand caldura din casa si returnand caldura la sol. Astfel, pompa raceste camera pe vreme calda.


Foraje pompe geotermale – Metoda de lucru


Forajul se efectueaza cu instalatii de dimensiuni mici, iar ca urmare se obtine un put cu diametrul de 150 mm pentru coborarea sondei geotermale. Dupa coborarea sondei putul este astupat, adica suprafata pamantului este adiacenta la maxim sondei geotermale pentru un transfer eficient de caldura. In general, forajul vertical poate fi utilizat pe suprafete mari, deoarece distanta dintre puturi trebuie sa fie de cel putin 5 metri, pentru a elimina eficient caldura din jurul putului. Lungimea putului depinde de multi factori, dar aproximativ de la 30 la 70 de metri. Este necesar sa se foreze mai multe puturi pe santier si apoi sa se conecteze puturile in care va fi asezat un circuit termic de conectare.


Foraje inclinate


Forajele geotermale inclinate sunt folosite mai des in zonele imbunatatite, deoarece acest tip de foraj permite sa se lucreze cu mai multa precizie. Mai intai se foreaza o sonda verticala, apoi se foreaza pana la 10 ramuri din ea (forarea se face cu un tampon la un unghi de 37 fata de verticala). Toate acestea au loc intr-o singura zona, limitata ca dimensiune. Sondele din puturile forate sunt scoase intr-un singur loc. Sondele nu trebuie sa fie conectate prin transee. Utilizarea forajului inclinat permite crearea de puturi de grup eficiente, care ocupa un minim de spatiu pe santier. Spre deosebire de forajul vertical, lungimea totala a forajului inclinat este cu 20% mai mare, astfel incat sa nu existe inghet la gura geoconturului. Datorita faptului ca va exista un minim de terasament, costul unui contur vertical si inclinat va fi aproape acelasi. Cu cat puterea circuitului termic instalat este mai mare, cu atat este mai mare volumul de pamant care trebuie utilizat pentru captarea sau indepartarea caldurii.

Pret foraj geotermal, Cat costa un foraj pentru pompa de caldura, Adancime foraj pompa de caldura, La ce adancime se gaseste apa termala, Harta apelor geotermale din romania, Foraj geotermal, Unde se gasesc ape geotermale in romania, Unde se gaseste apa termala
Doar in luna Octombrie ai denisiparea putului GRATUIT pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare